[...] , nawet wagi nie mam w domu, także nie będę się ważył co dziennie z oczekiwaniem na rezultat. Bardziej mnie będzie interesowało to jak wyglądam. Po aerobach właśnie czułem lekkie zmęczenie. Pierwszy posiłek to jest placek, wrzucam wszystko oprócz oliwy i kapsułek tranu do miksera, potem chwila smażenia i gotowe. Także wykonanie jest ok.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zwyczajnie. Do gara na 15min z solą i tyle. Lubię ją jeszcze wrzucić na patelnię i zebrać cały smaczek ze smażenia kuraka. Wtedy łapie kolorek z przypraw i aromat :) Co do kaszy, to jeszcze uściślę. Jaglana perłowa. Tej "wiejskiej" czy jak jej tam nie jadłem.
Czesc jenna Jak sama przyznajesz, jestes bardzo szczupla, bf zapewne na niskim poziomie jednak przy tej wadze miesni tez jest nie za wiele Powinnas skupic sie na cwiczeniach z obciazeniem i odpowiedniej diecie Dobra menu na dzień dzisiejszy to dotychczas: godzina 10:00 -2 garście płatków fitness + szklanka mleka 1,5 % godzina 12:30 -2 łyżki serka [...]
[...] :-P Wracam późno do domu i zawsze sobie powtarzam, że zrobię na noc wszystko to co zabiorę ze sobą na drugi dzień, ale zjem kolację, położe się z laptopem do łóżka i chęci smażenia piersi odchodzą :-D U mnie zawsze wszystko w pośpiechu i na ostatnią chwilę robione, taki charakter. Panowie, jak z tym BCAA podasz treningu? Rozrabiać 20g? [...]
W TV oglądałem program o smażeniu na oliwie "extra virgin". Usłyszałem, że można na niej smażyć, ale max do 10min, czy to prawda? Do tej pory myślałem że kategorycznie zabrania się smażenia na tej oliwie.
[...] gotowych artykułów to chętnie przyjmę. Staram się jeść codziennie jakieś orzechy (łącznie ok 50g, smażę na oleju kokosowym na zmianę z ryżowym. 1-2 razy w tyg. ryba wędzona / smażona, w pozostałe dni (te bez ryby) suplementacja super omega 3 od Treca. Do zimniejszego smażenia i podgrzewania oliwa z oliwek. Na "oko" bilans tłuszczów będzie ok ?
[...] jakieś orzechy (łącznie ok 50g, smażę na oleju kokosowym na zmianę z ryżowym. 1-2 razy w tyg. ryba wędzona / smażona, w pozostałe dni (te bez ryby) suplementacja super omega 3 od Treca. Do zimniejszego smażenia i podgrzewania oliwa z oliwek. Na "oko" bilans tłuszczów będzie ok ? 1:1:1 lub 1:2:1 policz sobie mniej więcej na podstawie tabel.
[...] unikać z panierką unikaj - chińszczyzna ok - ? od czasu do czasu - wątróbka z cebulką raz w tyg super sprawa - kotlety mielone? jak wiesz z jakiego mięsa to ok ale proces smażenia pozostawia wiele do życzenia ROZUMIEM ŻE DO PRZED TRENINGOWEGO DODAJESZ ŹRÓDŁA WW TAK JAK WYŻEJ BO CHAOS NIESAMOWITY U CIEBIE Posiłek potreningowy: Jedna z [...]
[...] LEKSZA NIE CZYTALES ZADNYCH PODWIESZONYCH TEMATOW W DZIALE ODZYWIANIE Nie czytałem, to jest dieta trenera z siłowni, w sumie on też zabraniał niektórych rzeczy (np chleba i smażenia ), ale mi to po prostu nie pasowało. Śniadanie: DODAJ 1 JAJKO, WYWAL CHLEB, ZAMIAST NEIGO DAJ OWSIANE PLATKI Owsianych płatków nie jadam, nie smakują mi. Trener [...]
Witam. Znalazłem sklep z zimnotłoczonym olejem rzepakowym w bardzo niskiej cenie (4,50 za 0,5l) nadaje sie z smazenia?(zamiast salcu czy kokosowego) a moze czasem dodawac go do diety zamiast oliwy?(tak zamiennie raz na 2-3 dni)
Jakie tłuszcze dodać np do jakichś placków, bądź naleśników w przypadku pieczenia/smażenia? Oliwa wiem, że nie bardzo, co będzie najlepsze? Nie chodzi tu o smarowanie patelni itp, tylko żeby dodać do składników. Zmieniony przez - grigo w dniu 2014-01-28 21:57:38
Jakie tłuszcze dodać np do jakichś placków, bądź naleśników w przypadku pieczenia/smażenia? Oliwa wiem, że nie bardzo, co będzie najlepsze? Nie chodzi tu o smarowanie patelni itp, tylko żeby dodać do składników. Zmieniony przez - grigo w dniu 2014-01-28 21:57:38 Orzechy,migdały,jezeli nie robisz z całych jaj to spróboj zamiast samych białek [...]
Jakie tłuszcze dodać np do jakichś placków, bądź naleśników w przypadku pieczenia/smażenia? Oliwa wiem, że nie bardzo, co będzie najlepsze? Nie chodzi tu o smarowanie patelni itp, tylko żeby dodać do składników. Muszą to być jakieś płynne oleje. A Pytanie drugie, nie ma przeciwwskazań żeby zrobić sobie pierogi ruskie? :) Z mąki razowej. Zmieniony [...]
[...] toleruje. Najlepiej jest je ograniczać, 2 l dziennie to gruba przesada. Co do oliwy dopuszcza się krótkie podsmażanie na wolnym ogniu, byle nie dopuścić do dymienia. Podczas smażenia w wysokiej temperaturze kwasy tłuszczowe utleniają się i powstają substancje szkodliwe dla naszego organizmu - to w dużym skrócie. Zmieniony przez - Hubert81 w dniu [...]
> Co do oliwy dopuszcza się krótkie podsmażanie na wolnym ogniu, > byle nie dopuścić do dymienia. Podczas smażenia w wysokiej > temperaturze kwasy tłuszczowe utleniają się i powstają substancje > szkodliwe dla naszego organizmu - to w dużym skrócie. No ale dokladnie tak robie. Podgrzewam olej na srednim ogniu, wrzucam na to cebule, [...]
chodzi Ci bardziej o pieczenie chyba dawałbym do 150 stopni nie więcej. Drobne straty bedą zapewne jednak nie mam możliwości teraz poszukać jakie. Grunt to nie przesadzić z czasem pieczenia smażenia.
[...] mowa o dodaniu miodu przed ich upieczeniem, jak to się ma do prawdy ze miód pod wpływem temperatury traci swoje zdrowotne właściwości? Czy w związku z tym nie lepiej dodawać go po usmażeniu placków? 2. Na czym smażyć placki? Czytałem parę artykułów i nie mam jednoznacznej odpowiedzi, z racji głównie dość wysokiej temperatury i czasu smażenia ?
[...] pod wpływem temperatury traci swoje zdrowotne właściwości? Czy w związku z tym nie lepiej dodawać go po usmażeniu placków? 2. Na czym smażyć placki? Czytałem parę artykułów i nie mam jednoznacznej odpowiedzi, z racji głównie "dość" wysokiej temperatury i czasu smażenia ? oliwa/oliwa extra virgin/ olej słonecznikowy/ olej rzepakowy ?
[...] trochę i trochę chamsko by było kogoś tak butem po twarzy otrzeć podczas sparu.. To już chyba bym wolał dostać goła stopą w ryja Idę do kuchni coś sobie upichcić. Jakieś pomysły co moge na szybko zrobić z filetem rybnym prócz smażenia? chyba z sreberko zawinę i do piekarnika na 3 zdrowaśki Zmieniony przez - Rafał_B w dniu 2008-09-16 13:31:53